Hlavní obsah

Vesmír a vize budoucnosti na festivalu sci-fi Future Gate

Novinky, Stanislav Dvořák

Vize budoucnosti ukáže filmový festival Future Gate, který se chystá v pražském Bio Oku od 13. do 16. března. Fanoušci sci-fi budou mít ojedinělou možnost vidět některé tituly v ČR na velkém plátně úplně poprvé, jiné zase po dlouhé době.

Foto: Magnolia Pictures

Hrdinové sci-fi filmu Europa Report hledají známky života na vzdáleném měsíci.

Článek

Festival nabízí klasiku i zatím méně známé novinky jako Europa Report. V tomto snímku vyrazí lidé k šestému měsíci planety Jupiter, Europě. Posádce jde o získání vzorků ledu a vody, které by prokázaly, či vyvrátily existenci života na zmrzlé Europě. Zda se jim podaří je opravdu získat a dopravit na Zem, není vůbec jisté. Ztratí totiž kontakt s domovskou planetou. Fandové anime si zase zaškrtnou v programu japonský film Ghost in the Shell 2.0, jehož režisérem je Mamoru Oshii.

Staré „kultovky”, které už jsme v kině dlouho neviděli, zastupuje dílo Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea nebo Vetřelec.

„Festival Future Gate bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 13. března 2014 projekcí amerického snímku Europa Report. Páteční program festivalu nabídne hned dva zajímavé tituly – švédskou parodii na filmy o superhrdinech Kenny Begins a první díl dnes již kultovní sci-fi série Vetřelec z roku 1979 v hlavní roli se Sigourney Weaverovou pod režijní taktovkou Ridleyho Scotta,” uvedl za pořadatele Jiří Šebesta.

Dále budou uvedeny hororové Poslední dny na Marsu o boji člověka s neznámou životní formou či japonský akční snímek Space Battleship Yamato. Vstupenky na jednotlivé projekce se prodávají za 100 korun, permanentka stojí 400 korun. Více na www.futuregate.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám