Hlavní obsah

Project Pitchfork se vracejí s novým albem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Temná elektronická taneční hudba EBM slaví návrat. Na koncertních pódiích se opět objevují její přední představitelé. Po únorovém koncertu Die Krupps vystoupí v neděli 2. března v pražském Rock Café další soubor věnující se tomuto žánru, němečtí Project Pitchfork.

Project Pitchfork - Beholder (ukázka)

 
Článek

Hamburská skupina začínala v devadesátých letech jako duo tvořené zpěvákem Peterem Spillesem a hráčem na klávesy Dirkem Scheuberem. V tomto složení natočili klasická alba Dhyan nebo Entities. Průlom pak znamenala deska Alpha Omega z roku 1995.

Změnu soundu avizovala v roce 1997 Chakra:Red plná kytarových samplů. Soubor posílený o bývalého člena Cassandry Complex Jürgena Jansena pak začal využívat i služeb kytaristy a přešel k velké firmě Warner Music, u níž vydal desku Eon Eon.

Během dalších let skupina svoje pojetí rozvíjela, i když zájem o EBM klesal.

Nyní živě vystupuje v pěti, přičemž nechybí oba zakladatelé, protože Dirk Scheuber se vrátil z léčebny. Využívá služeb dvou bubeníků, kteří dodávají koncertům drive.

Poslední deska Black jim vyšla loni v lednu a je čistě elektronická.

Letos vystoupí v Praze ještě další představitelé EBM, v červnu zahrají v Lucerna Music Baru Front Line Assembly v říjnu zahrají v Divadle Archa Front 242.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám