Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zimní příběh, Životní šance, Následky lásky a Apači

Novinky, Věra Míšková

Russell Crowe a Colin Farrell hrají hlavní role ve filmu plném zázraků Zimní příběh. Příběh Paula Pottse z první série televizní show Británie hledá talent se jmenuje Životní šance. Režisér Paolo Sorrentino (Velká nádhera) natočil v roce 2004 film, v němž kombinuje prvky kriminálního žánru s působivou analýzou stárnoucího člověka. Portrét současné mladé generace bez moralizování a jasných odsudků nabízí film Apači.

Upoutávka na film Zimní příběhVideo: Warner Bros.

 
Článek

Zimní příběh

Foto: Warner Bros

Filmové premiéry

Podle literární předlohy Marka Helplina natočil debutující režisér Akiva Goldsman (Oscar za scénář filmu Čistá duše) film, jehož děj je zasazen do mýtického prostředí New York City.  Více než jedno století se tu odehrává příběh plný zázraků, neblahých osudů a odvěkého konfliktu dobra a zla.

Zimní příběh, USA 2014, fantasy/romantický, 118 min., režie: Akiva Goldsman, hrají: Russell Crowe, Colin Farrell, Jessica Brown Findlayová, Will Smith, William Hurt, Jennifer Connellyová a další.

Životní šance

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Když před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo předstoupil nevzhledný čtyřicetiletý Paul Potts a ohlásil, že zazpívá operní árii, sklidil jen výsměch. Jenže pak začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a vzápětí mu uslzená porota ležela u nohou. Soutěž vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 miliónů lidí a operní album, které pak vydal, se stalo nejprodávanější v několika zemích světa.

Upoutávka na film Životní šanceVideo: Bontonfilm

Životní šance, VB 2013, životopisná komedie 103 min., režie: David Frankel, hrají: James Corden, Alexandra Roachová, Julie Waltersová, Colm Meaney, Mackenzie Crook a další.

Následky lásky

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Padesátník Titta vede extrémně nudný a nezáživný život ve švýcarském hotelu. Každodenní rutinu, která sestává pouze z několika neměnných úkonů, však naruší láska a všechny problémy, které z ní vyplývají. Jeho dosavadní život plný samoty, ticha, vykouřených cigaret a vypitých skleniček se začne měnit.

Následky lásky, Itálie 2004, krimi/drama, 100 min., režie: Paolo Sorrentino, hrají: Toni Servillo, Olivia Magnaniová, Adriano Giannini, Antonio Ballerio a další.

Apači

Foto: Artcam

Filmové premiéry

Léto. Jižní Korsika. Pět teenagerů z Porta Vecchia se jednou večer se vloupá do neobydlené luxusní vily, kde se rozhodne strávit noc. Než odejdou, ukradnou pár bezcenných věcí. Když se majitelka vily vrátí z Paříže, ohlásí krádež svému známému, místnímu bossovi…

Upoutávka na film ApačiVideo: Artcam

Apači, Francie 2013, 93 min., drama, režie: Thierry de Peretti, hrají: François-Joseph Cullioli, Aziz El Addachi, Hamza Mezziani, Joseph Ebrard, Maryne Cayonová a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám