Hlavní obsah

Hudební film Whiplash měl úspěch na Sundance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní ceny amerického festivalu nezávislých filmů Sundance získalo o víkendu hudební drama Whiplash a dokument z chudého amerického venkovského městečka Rich Hill. Festival ve státě Utah pořádaný známým hercem Robertem Redfordem pomáhá nejlepším nezávislým filmům získat širší publikum.

Foto: Chris Pizzelo, ČTK/AP

Režisér filmu Whiplash Damien Chazelle

Článek

Whiplash, který vypráví příběh o jazzovém bubeníkovi, posedle se snažícím zdokonalovat své umění, zabodoval letos nejvíce. Dílo 28letého scénáristy a režiséra Damiena Chazellea získalo v kategorii hraných filmů cenu diváků i hlavní cenu poroty a koupila ho už za tři milióny dolarů (60 miliónů Kč) společnost Sony Picture Classics. Chazelle získal už loni na Sundance cenu za krátký film s krátkou verzí Whiplash.

Cenu poroty za nejlepší dokument dostal Rich Hill, který zkoumá životy tří dospívajících chlapců ve stejnojmenném městě ve státě Missouri a sleduje, jak se snaží překonávat tamní chudobu. Diváci cenu za dokument dali snímku Alive Inside: A Story of Music & Memory, který se zabývá vlivem hudby na starší pacienty s Alzheimerovou chorobou.

Mezi zahraničními filmy zabodoval v hrané kategorii u poroty nejvíce chilsko-francouzský snímek To Kill A Man. Syrsko-německý film ze syrské občanské války Return to Homs dopadl nejlépe mezi mimoamerickými dokumenty.

Reklama

Výběr článků

Načítám