Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vlk z Wall Street, Zlodějka knih, Návrat Agniezsky H. a S Molièrem na kole

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle milionáře Jordana Belforta, který nemravným způsobem vydělával a stejně nemravně utrácel, natočil Martin Scorsese film Vlk z Wall Street. Film Zlodějka knih vypráví příběh dívky, poslané za druhé světové války do pěstounské rodiny v Německu. Polská oscarová režisérka Agnieszka Hollandová svolila k natočení dokumentu, v němž vzpomíná na studia na pražské FAMU. A nakonec film S Molièrem na kole potěší především filmové fajnšmekry.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 3. týden

Článek

Vlk z Wall Street

Upoutávka na film Vlk z Wall StreetVideo: Bontonfilm

Děj filmu sleduje Jordana Belforta od osmdesátých let minulého století, kdy přišel na Wall Street a po prvním nezaviněném krachu vystoupal díky machinacím na vrchol finančního světa. Jeho snem bylo mít nejvíc žen, alkoholu, drog a tedy především peněz bez ohledu na to, jak je vydělá. Až po letech spadla klec.

Vlk z Wall Street, USA 2013, 180 min., režie: Martin Scorsese, hrají: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Margot Robbieová a další.

Zlodějka knih

Upoutávka na film Zlodějka knihVideo: CinemArt

Dospívající Liesel je poslána během druhé světové války do pěstounské rodiny v Německu, kde výrazně ovlivní životy druhých. Síla slov a představivosti je pro ni prostředkem k úniku před událostmi, které ji obklopují. Děj filmu, bohatý na témata a postavy, je dojemným a palčivým portrétem odolnosti lidského ducha.

Zlodějka knih, USA 2014, válečné drama, 131 min., režie: Brian Percival, hrají: Sophie Nélisseová, Geoffrey Rush, Emily Watsonová, Nico Liersch a další.

Návrat Agniezsky H.

Upoutávka na film Návrat Agnieszky H.Video: Artcam

Režisérka Hořícího keře, který právě nyní aspiruje na udělení výročních filmových cen, studovala v Praze v osudných letech kolem roku 1968, zažila smrt Jana Palacha a to, co se následně dělo v české společnosti. V roce 1971 se dokonce ocitla ve vězení. A její vzpomínky logicky tuto dobu silně připomínají. Portrét Agnieszky Hollandové je kromě osobní historie i svižným a odlehčeným pohledem na českou společnost.

Návrat Agniezsky H., Polsko/ ČR 2012, dokument, 77 min., režie: Krystyna Krauze, Jacek Petrycki.

S Molièrem na kole

Upoutávka na film S Moliérem na koleVideo: Film Europe

Gauthier Valence je úspěšný herec, hvězda oblíbeného televizního seriálu. Do cesty se mu však připlete ambiciózní divadelní projekt a s ním i jeho herecký sen ztvárnit postavu Molièrova Mizantropa. Gauthier vidí v hlavní roli sám sebe a vedlejší postavu chce získat pro svého přítele. Ten však před několika lety odešel z města a žije v zapadlém koutě Francie na březích Atlantiku. Gautoer se tedy vydává na cestu, aby ho přesvědčil k návratu do města.

S Molièrem na kole, Francie 2013, komedie, 104 min., režie: Philippe Le Guay, hrají: Fabrice Luchini, Lambert Wilson, Maya Sansa a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám