Hlavní obsah

Festival Filmák přežije, spása přišla z Dobřan

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník přehlídky filmů pro děti a mládež Filmák se nakonec uskuteční. Poté, co minulý týden oznámil dosavadní hlavní organizátor, sdružení Filmák, že jej pořádat nebude, rozhodli se v úterý radní města Dobřany, že festival zorganizují sami za pomoci plzeňského Střediska volného času dětí a mládeže.

Článek

Desátý ročník Filmáku se uskuteční v původním termínu, tedy od 1. do 4. listopadu, úlohu festivalového města ale převezmou od krajské metropole zmíněné Dobřany.

"Ubude pompéznosti, na druhou stranu chceme zachovat vysokou návštěvnost z minulých let, která se pohybovala mezi deseti až patnácti tisíci diváky," řekl Právu dobřanský radní pro kulturu Michal Šašek (ODS).

"Hlavním centrem bude kino v Dobřanech, dále počítáme se sálem v městském kulturním středisku, jednáme o využití biografu umístěném v železničním voze na našem nádraží. Některé projekce se možná uskuteční v Plzni," dodal.

V soutěžní sekci se má představit dvanáct filmů, nebudou chybět pásma večerníčků a retrospektivy.

Za polovinu

Dobřanští chtějí srazit rozpočet festivalu z původních čtyř miliónů na polovinu. "Omezíme okázalé akce, jako bylo slavnostní zahájení v plzeňském Divadle J. K. Tyla," vysvětlil Šašek a dodal: "Dva milióny už máme díky sponzorům, kraji a dalším institucím prakticky pohromadě."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám