Hlavní obsah

Do kin se chystá Díra u Hanušovic a Fair play

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český film Díra u Hanušovic dokončuje umělecký šéf Dejvického divadla, herec a nyní i debutující filmový režisér Miroslav Krobot. Představil ho novinářům na včerejším setkání se zástupci společnosti RWE, která české filmy koprodukčně podporuje.

Foto: Právo-Jan Handrejch

Umělecký šéf Dejvického divadla, herec a nyní i debutující filmový režisér Miroslav Krobot.

Článek

Tiskový mluvčí Martin Chalupský připomněl: „Letos jsme vybírali z devatenácti nabídnutých projektů a rozhodli jsme se pro Pohádkáře, který podle knihy Báry Nesvadbové připravuje Vladimír Michálek, Deset pravidel Karla Janáka a Díru u Hanušovic, satirickou komedii o mladé učitelce, která ve vesnici v Jeseníkách vede hospodu a hledá životního partnera,“ řekl Chalupský a Krobot o svém filmu prozradil: „S kamarádem z gymnázia jsme si snad od maturity slibovali, že něco napíšeme, a konečně jsme se do toho pustili.“

Po několika letech příprav vstoupí už na jaře do kin další film, na němž se RWE podílí, Fair play Andrey Sedláčkové, jehož tématem jsou dopingové skandály atletů a sportovních funkcionářů v 80. letech minulého století.

„Bylo to velmi náročné na přípravu i financování, už jen dopátrat se skutečnosti nebylo vůbec snadné,“ řekla na setkání Sedláčková. Producentka Kateřina Černá ze společnosti Negativ dodala, že dokonce všechny adeptky po hereckých zkouškách zkoušel ještě trenér, který rozhodl, kdo má vůbec na takový výkon předpoklady. Volba pak padla na Slovenku Judit Bárdosovou, která hrála shodou okolností po boku Miroslava Krobota hlavní roli ve filmu Dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám