Hlavní obsah

Na Colours Of Ostrava přijedou MGMT i Les Tambours du Bronx

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní hudební festival Colours of Ostrava, jenž v příštím roce proběhne 17. až 20. července v Dolních Vítkovicích, hlásí po Robertu Plantovi další dvě významná jména. Podle informace pořadatelů dorazí americká kapela MGMT a sedmnáctičlenná bubenická formace Les Tambours du Bronx z Francie.

Foto: Sony Music

MGMT budou další velkou atrakcí Colours of Ostrava 2014.

Článek

„Obě skupiny, i když jsou každá z jiného žánru, kladou důraz na vizuální složku koncertu, jejich vstoupení budou pro diváky velkým zážitkem,“ láká na nová jména ředitelka festivalu Zlata Holušová.

MGMT oslaví příští rok deset let existence. Popularitu si získali díky prvnímu albu Oracular Spectacular (2007) a chytlavým hitům Electric Feel a Kids. Zároveň si vysloužili pozornost kritiky a získali jednu Grammy a dvě nominace na ně. Svým psychedelickým poprockem okouzlili řadu kapel a hudebníků, se kterými si také společně zahráli.

Francouzští bubeníci na plechové sudy Les Tambours du Bronx hrají od roku 1987 a pocházejí z průmyslové čtvrti francouzského města Nevers přezdívané Bronx. Podle slov Holušové jsou jejich vystoupení rytmicky a vizuálně strhující industriální obřad zesílený elektronikou, hip hopem, metalem a sborovým řevem vrcholícím zničením nástrojů a totálním vysílením bubenické eskadry.

Reklama

Výběr článků

Načítám