Hlavní obsah

Lostprophets se od svého zpěváka distancují

Právo, Šárka Hellerová

Velšská rocková skupina Lostprophets zažila během posledních měsíců několik zásadních šoků, které nakonec vedly k jejímu rozpadu. I u nás velmi populární kapela se již na konci loňského roku dostala do situace, kdy byl její zpěvák Ian Watkins vzat do vazby ze závažných důvodů.

Foto: Sony Music

Lostprophets ještě v plné síle. Ian Watkins třetí zprava.

Článek

Aktuálně zveřejnila vyjádření k sexuálnímu zneužívání dětí, ke kterému se Watkins před několika dny u soudu v Cardiffu přiznal. Šlo o několik případů i pokus o znásilnění jedenáctiměsíčního dítěte.

„Zjistili jsme, že obvinění ze sexuálního zneužívání byla pravdivá a Ian se k nim přiznal. Do té doby jsme tomu nechtěli věřit a doufali jsme, že to je všechno omyl. Bohužel rozsah jeho strašného chování teď není možné popírat. Mnoho z vás chce vědět, zda jsme věděli o tom, co dělá. Ne, nevěděli jsme to. Byli jsme si však vědomi toho, že Ian byl složitá povaha. Naše osobní vztahy s ním se během posledních let zhoršily až do bodu, kdy práce s ním byla nepříjemným bojem,“ uvedli ostatní členové kapely.

„Navzdory jeho zápasu s drogami, egoistickému chování a frustraci jsme si nikdy nepředstavili, že by byl schopen chování, k jakému se na policii přiznal. Máme zlomená srdce, jsme naštvaní a znechucení. Je to něco, co nás bude pronásledovat do konce našich životů,“ dodali Mike Lewis, Jamie Oliver, Luke Johnson, Lee Gaze a Stuart Richardson.

Šestatřicetiletý Ian Watkins čelí čtyřiadvaceti obviněním včetně vlastnictví pornografie s dětmi a zvířaty.

Kromě něj jsou obžalované i dvě nejmenované ženy, které mu umožňovaly zneužívat své děti. Obě se k těmto skutkům přiznaly. K sexuálnímu zneužívání docházelo v různých hotelech v Londýně a jižním Walesu.

Watkinse zatkli loni 17. prosince. Podle výsledků vyšetřování si zneužívání dětí nahrával a videa uchovával. Právě ta a textové zprávy ho usvědčily.

Watkins také prý plánoval naučit zneužívané děti užívat drogy, přičemž on sám je užíval také.

Momentálně se podrobuje psychiatrické léčbě. Soud by měl vynést rozsudek 18. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám