Hlavní obsah

The Young Gods odehrají tři koncerty v ČR

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři koncerty odehraje tento týden švýcarské trio The Young Gods v České republice. Po středečním koncertu v brněnském klubu Fléda vystoupí ve čtvrtek v pražském paláci Akropolis a v pátek v Kadani. Kapela nabídne podobný retro program jako před rokem, protože vystupuje s původním hráčem na klávesy Cesarem Pizzim.

Foto: Archiv, Právo

Švýcarští Young Gods, Franz Treichler vpravo

Článek

Koncert může být jednou z posledních šancí vidět The Young God. Další osud kapely je nejistý. Po odchodu hráče na klávesy Ala Monoda začalo trio vystupovat s původním hráčem na klávesy Cesarem Pizzim, ale neohlásilo žádnou novou desku. Od počátku uvádělo, že půjde o jednorázový návrat k minulosti a připomenutí alba The Young Gods a L´eau rouge.

Právě tato alba byla průlomová a ve své době znamenala revoluci. Skupina okolo zpěváka Franze Treichlera jako jedna z vůbec prvních dokázala integrálně propojit elektroniku s rockovým drivem.Obešla se přitom bez kytar, které při podobných pokusech o spojení chladné elektroniky s rockem uplatnily kapely jako Ministry, využila jen elektroniku a techniku samplingu, kterou spojila s údernými bicími. Naléhavost dodal písním působivý projev zpěváka ovlivněného punkem i šansonem Jacquese Brela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám