Hlavní obsah

V červnu přijede Tori Amos

Novinky, Stanislav Dvořák

Koncertní program na příští rok se rychle zaplňuje. Po Timberlakovi se ohlásila americká zpěvačka Tori Amos, která vystoupí 11. června v pražském Kongresovém centru.

Foto: Live Nation

Tori Amos

Článek

Tori vydá na jaře nové album Unrepentant Geraldines a sedmého května odstartuje světové turné v Irsku. Do Prahy se vrátí po pěti letech.

V pořadí 14. album má být návratem k identitě současné písničkářky poté, co poslední alba inspirovala klasická hudba (např. Night of Hunters a orchestrální přepracování jejích skladeb na desce Gold Dust). V Londýně také nedávno představila muzikál The Light Princess, na kterém spolupracovala se spisovatelem Samuelem Adamsonem.

Zpěvačka se proslavila v devadesátých letech, kdy vydala debut Little Earthquakes, a od té doby prodala asi dvanáct miliónů alb. Prošla si klasickou hudbou i punkovým obdobím a vše spojuje ve svých často depresivních písničkách.

Po Little Earthquakes vydala mimo jiné singl Crucify, který obsahoval slavnou pianovou verzi písně Smells Like Teen Spirit od Nirvany, a následovala alba Under The Pink, Boys for Pele, From the Choirgirl Hotel a To Venus and Back, Scarlet’s Walk, The Beekeeper a další.

Vstupenky budou v síti Ticketpro od 11. prosince v 9.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám