Hlavní obsah

Skupina Fleret Malostranskou besedu provoní slivovicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovická skupina Fleret, která je jakousi bigbítovou odnoží tuzemského folku, vystoupí v úterý v pražské Malostranské besedě. Na koncertu, který je součástí oslav 30. výročí populární kapely, zazní hity jako Večer křupavých srdíček, Zafúkané nebo Sbohem galánečko. Vzhledem k období adventu Fleret zařadí také známé i méně známé koledy.

Foto: archív kapely

Skupina Fleret, Zdeněk Hrachový zcela vlevo.

Článek

Tento rok je u Fleretu ve znamení oslav třicetin kapely. V jejich rámci mimo jiné vyšla kompilace Umělci na šňůře, která obsahuje výběr jejich hitů za posledních 30 let, pro které hlasovali fanoušci. Dále vyšla stejnojmenná encyklopedicky pojatá kniha, ve které její autor Jakub Malovaný mimo jiné shromáždil 600 fotek, 50 zásadních článků z novin, 35 rozhovorů a další materiály. Náročné oslavy jubilea členové Fleretu záměrně protáhli až do období zabíjaček a pálení slivovice.

„Vyplatilo se to. Je vynikající, je čím křtít CD a knihu. Slivovice bude určitě u nás v šatně a taky samozřejmě v našich textech i na dnešním koncertu. Můžeme slíbit, že celý večer bude provoněn slivovicí a atmosférou valašských Vánoc,” uvedl kapelník, zpěvák a kytarista Zdeněk Hrachový.

V řadách Fleretu působila i folklórní umělkyně přezdívaná „Valašská královna matka” Jarmila Šuláková. Ze skupiny odešla v roce 2011 po 17 letech spolupráce. Do muzikantského důchodu se odebrala poté, kdy s Fleretem odehrála ročně v průměru sto koncertů a natočila několik společných alb, to první Fleret & Jarmila Šuláková v roce 1995. „Nebudeme hledat novou zpěvačku, protože její hlas se nedá nahradit. Byli jsme před Jarmilkou a budeme i po ní,” sdělila tehdy k jejímu odchodu kapela.

Reklama

Výběr článků

Načítám