Hlavní obsah

Novozélandské aerolinky mají na letadle draka z Hobita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novozélandské aerolinky představily jedno ze svých letadel, které při příležitosti světové premiéry druhého dílu filmu Hobit ozdobil velký obraz draka Šmaka. Informovala o tom agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Letadlo s drakem

Článek

Společnost Air New Zealand předvedla Boeing 777-300, který má 54 metrů dlouhou kresbu po obou bocích. Toto letadlo zamíří do Los Angeles tak, aby jeho cestující případně mohli v Hollywoodu stihnout slavnostní premiéru filmu Hobit: Šmakova dračí poušť.

Foto: ČTK/AP

Hobití letoun

Je to vůbec poprvé, co mohli fanoušci vidět, jak drak Šmak ve filmové trilogii režiséra Petera Jacksona vypadá. V prvním díle, který měl premiéru před rokem, ukázal Jackson jen jeho oko.

Trilogie Hobit založená na stejnojmenné knize britského spisovatele J. R. R. Tolkiena se natáčela na Novém Zélandu. V kinech po celém světě se začne promítat za necelé dva týdny; v České republice a na Slovensku má premiéru 12. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám