Hlavní obsah

Nová alba: One Direction, London Grammar, Marie Rottrová a další

Právo, Jaroslav Špulák

Nejhezčím vánočním dárkem pro hudbymilovné teenagerky bude letos zřejmě nové album britsko-irských idolů One Direction. Britští Bastille vydávají ve speciální edici své debutové album, London Grammar se vrátili k podmanivému trip-hopu a například Marie Rottrová seskupila na jednu desku písničky s texty, které napsal Jarek Nohavica.

Článek

One Direction: Midnight Memories

Foto: Sony Music

Nová alba

Poté, co loni One Direction opanovali světové prodejní hitparády s albem Take Me Home, přichází tato britsko-irská pětice kluků s náloží nových popových skladeb. Jsou podle očekávání melodické na první poslech, spousta jich připomíná jiné písničky a o podbízivosti celého projektu ani nemluvě. Přesto lze očekávat, že to kvintetu na popularitě neubere.

Bastille: All This Bad Blood

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská synthipopová kapela Bastille je jedním z největších objevů letošního roku. Hity Pompeii, Laura Palmer nebo Things We Lost In The Fire ji katapultovaly mezi nejúspěšnější nováčky. Povedené debutové album bodovalo ve všech zásadních evropských hitparádách. Nyní vychází reedice debutu doplněná o druhé CD.

London Grammar: If You Want

Foto: Universal Music

Nová alba

Britské triphopové trio vydalo své první album, na kterém přináší hudbu velmi zadumanou, sychravou a spíše pozvolnou. Na delší ploše je to přece jenom poněkud rozvleklé, pokud se však posluchač soustředí na jednotlivé písničky, zaujmou jej třeba aranže, zpěv Hannah Reidové či provedení skladeb.

Il Divo: A Musical Affair

Foto: Sony Music

Nová alba

Nové album mezinárodní pop-operní čtveřice Il Divo se jmenuje A Musical Affair. Najdeme na něm nejslavnější melodie z nejznámějších světovým muzikálů, jakými jsou například Bídníci, Fantom opery, West Side Story, Kočky a další.

Michal Hrůza: G2 Acoustic Stage

Foto: Universal Music

Nová alba

Pro hudební stanici Óčko nahrál Michal hrůza s Kapelou Hrůzy své akustické album. Jsou na něm jak písně z jeho sólové tvorby, tak i vzpomínky na období, které strávil v čele pardubické formace Ready Kirken.

Marie Rottrová: Čas motýlů

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvačka Marie Rottrová začne 2. prosince v Praze své mimořádné vánoční koncertní turné a aktuálně vydává album s texty, které napsal její kamarád Jarek Nohavica. Na desce je dvacet písniček, celkově jich Nohavica pro Rottrovou otextoval šestadvacet.

Rybičky 48: Tohle je rock’n’roll, vy buzny

Foto: archív Rybičky 48

Nová alba

V pořadí páté oficiální album kutnohorské punkrockové skupiny Rybičky 48 přináší jedenáct písniček, ve kterých se většinou řeší témata spojená se životem kapely. Hudebně se vrací k původní tvorbě, ale s dospělejšími texty a velmi energický zvukem.

Debbi: G2 Acoustic Stage

Foto: Universal Music

Nová alba

Dalším, kdo nahrál akustické verze svých písniček pro program hudební stanice Óčko, je zpěvačka Debbi. Na cédéčku je jednáct písniček, na DVD o jednu skladbu více. Natáčelo se 25. května letošního roku v pražské Retro Music Hall.

Bratři Orffové: Šero

Foto: Quazi Delict

Nová alba

Druhé album Bratří Orffů přináší poznání člověka, který už sice dospěl, zároveň se však nedokázal rozloučit se svou dětskou duší. Hrdina desky Serža Vantóš je starší a zkušenější než v dobách albové prvotiny Bingriwingri, ale rozhodně ne šťastnější. Každý den musí svádět boj s rutinou, rodinnými povinnostmi i problémy, které ho pomalu ničí.

Kofe-In: Dobré nebe

Foto: archív Kofe-In

Nová alba

Diskografie opavské rockové pětice Kofe-In přináší nové album. Vzniklo v produkci Armina Effenbergera z dua Cartonnage v jeho studiu a nabízí mimo jiné také výsledek spolupráce kapely s Katarínou Landlovou, která na sebe poprvé upozornila v televizní soutěži Česko Slovensko má talent v roce 2012.

Jerguš Oravec Trio: Done So Far

Foto: Indies Scope

Nová alba

Skvělý slovenský kytarista a zpěvák Jerguš Oravec je nová výrazná postava bluesové scény. Rozruch jeho kapela způsobila loni na festivalu Blues Alive v Šumperku, kde se stala objevem a vyhrála soutěž nových talentů. Jerguš Oravec Trio nahrávalo v srpnu 2013 dva koncerty v brněnské Staré Pekárně, ze kterých je záznam, jenž tvoří osu alba.

Tichonov: Overnight

Foto: archív Tichonov

Nová alba

Čtveřice muzikantů působících na české scéně například v projektech Fiordmoss nebo Luno přináší melodické skladby na pomezí folku a popu výrazné především sytými vícehlasy a silným emocionálním nábojem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám