Hlavní obsah

V pondělí se v Praze představí výteční Primal Scream

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotská skupina Primal Scream vystoupí v pondělí 18. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Přijede v rámci koncertního turné ke své letošní povedené desce More Light. Její set začne po 20. hodině.

Foto: Ignition Records

Primal Scream jsou stále ve skvělé formě.

Článek

Kapela vznikla v roce 1982 ve skotském Glasgow a během následujících aktivních let se dotkla řady hudebních vlivů a žánrů. Pohybovala se v oblasti indie rocku, elektroniky, dance rocku i popu a povšechně patří k výrazným formacím britské alternativní scény posledních 30 let.

Jejími nejslavnějšími alby jsou Screamadelica (1991), Give Out But Don’t Give Up (1994), Vanishing Point (1997) a XTRMNTR (2000). Po vydání aktuálního počinu More Light zřejmě zůstanou nadále nepřekonaná, nicméně novinka jasně ukázala, že kapela má obrovský potenciál a ještě k tomu hitové střevo. Navíc je na koncertech nesmírně strhující, což by měla v pondělí dokázat i v Praze.

Zpěvák Bobby Gillespie říká: „Pro mě je na tom všem nejlepší, když někdo přijde a řekne, že má rád některé naše album. Ale musí to být opravdový konkrétní člověk. Anebo že miluje některou naši písničku, případně nás viděl na koncertě a byl nadšený. To znamená víc než jakákoli cena.“

Pro milovníky britské hudební scény ještě připomeňme, že v pražském Lucerna Music Baru se v neděli večer představí Britové White Lies.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám