Hlavní obsah

Nové audioknihy: Forrest Gump, Werich, Kepler i Hašek

Novinky, Stanislav Dvořák

Nabídka „knih do ucha” se stále rozšiřuje. Vychází mimo jiné Forrest Gump načtený Janem Hartlem, povídání Jana Wericha nebo Haškův Švejk v podání Oldřicha Kaisera.

Foto: Radioservis

Audiokniha Forrest Gump

Článek

Příběh spisovatele Winstona Grooma znal jen málokdo, dokud ho nezfilmoval režisér Robert Zemeckis v roce 1994. Dnes patří Forrest Gump k nejslavnějším dílům na světě. Byl nominován na 13 Oscarů, z nichž šest získal, včetně ceny za nejlepší film, nejlepšího režiséra (Robert Zemeckis) a nejlepšího herce v hlavní roli (Tom Hanks). Film Forrest Gump se ale podstatně liší od knihy. Jan Hartl ji načetl na CD v překladu Šimona Pellara.

Autor Winston Groom sám prožil válku ve Vietnamu, kde mezi lety 1965 a 1967 nasbíral mnoho tíživých zkušeností, ze kterých později čerpal inspiraci pro svoje knihy. Několik let pracoval jako novinář a pak už se věnoval jen literární tvorbě.

Babí léto Jana Wericha

Pod názvem Babí léto Jana Wericha se objevují dosud nevydané záznamy z archívu Českého rozhlasu a Jiřího Janouška. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 je připomenutím schopnosti Jana Wericha srozumitelně a poutavě vyprávět o velkých tématech alžbětinského dramatika, cenné jsou i rozhovory o Werichově mládí, studiu práv či přátelství s Jiřím Voskovcem.

Lars Kepler: Písečný muž

Detektivku Písečný muž čte Pavel Rímský. Kdo zastaví severského Hannibala Lectera? Tentokrát si pro sebe pozornost posluchačů ukradne nejen dávné trauma komisaře, ale především Jurek Walter připomínající Hannibala Lectera – až na to, že své oběti nejí k večeři, ale pohřbívá zaživa. Čtvrtý thriller knižní řady z pera švédského dua zkušených autorů, kteří na pole detektivky vyrazili s přezdívkou Lars Kepler.

Jaroslav Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka

Oldřich Kaiser čte v režii Markéty Jahodové Švejka. CD s mp3 obsahuje kompletní znění I. dílu V zázemí. Doprovází ho hudba pražského hospodského harmonikáře Josefa Čečila.

Reklama

Výběr článků

Načítám