Hlavní obsah

RECENZE: Energická Celine Dion se porozhlíží po mladším publiku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novou kolekcí nejen srdceryvných písní se ozvala kanadská zpěvačka Celine Dion, která začínala už v osmdesátých letech a spojením popu, soulu a klasiky se postupně dobrala pozice komerčně nejúspěšnější kanadské zpěvačky. Deska Loved Me Back To Life je na její poměry nečekaně energická.

Foto: Sony Music

Celine Dion na albu Loved Me Back to Life

Článek

Celine má na kontě už pět cen Grammy. Zásadním přelomem pro ni bylo zařazení písně My Heart Will Go On do filmu Titanic, který ji katapultoval ke globální slávě.

Monumentální nostalgické balady se staly jejím poznávacím znamením a časem i prokletím. Na novém albu Loved Me Back to Life se však podíleli producenti jako Emanuel Kiriakou, Babyface, Tricky Stewart, Kuk Harrell, Eg White, Ne-Yo a Walter Afanasieff a vznikl velký tlak na moderní zvuk, který by mohl dát zapomenout na pop minulého století. Současný sound, pořádně opepřené elektronické beaty i efekty, mají přitáhnout mladší publikum.

Ne-Yo tomu v duetu Incredible dodává téměř soul-hip-hopovou atmosféru, naopak dotekem historie klasického soulu je brilantní balada Stevieho Wondera Overjoyed. Celine Dion ji určitě nezkazila, jen se nezdá, že bylo nutné klasiku z roku 1985 předělávat - v podání Stevieho již byla dokonalá.

Jisté však je, že zpěvačka neztratila obdivuhodně ostré výšky a schopnost vyjádřit hlasem emoce. Navíc se naučila zpívat rytmičtěji a omládla.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám