Hlavní obsah

Evropská filmová akademie hlásí ceny za střih, zvuk či hudbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny Evropské filmové akademie se budou udílet až 7. prosince, pořadatelé se ale rozhodli zveřejnit některé vedlejší kategorie už v říjnu.

Foto: Smart Communication

Film Sněhurka: Jiný příběh

Článek

Akademie si od netradičního tahu slibuje, že tak přitáhne větší pozornost k cenám, které nejsou zdaleka tak sledované jako Oscary. Mezi oceněnými za kameru, kostýmy, hudbu, zvuk či střih není ani jeden Čech.

Mezi kameramany uspěl Asaf Sudry s filmem Lemale et Ha Halal (Izrael), mezi střihači Cristiano Travaglioli (Itálie/Francie) s filmem Velká nádhera, který právě tento týden vstoupí do našich kin.

Za kostýmní design byl oceněn Paco Delgado, který pracoval na francouzsko-španělském filmu Sněhurka: Jiný příběh, za design produkce Sarah Greenwoodová (britský film Anna Karenina).

Cenu za složení nejlepší filmové hudby dostane slavný Ital Ennio Morricone (film Nejvyšší nabídka) a za zvuk dvojice Matz Müller a Erik Mischijew (německo-rakousko-francouzský film Ráj: Víra).

Reklama

Výběr článků

Načítám