Hlavní obsah

Knihománie aneb Murakami a spol. míří za čtenářem

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacet titulů nabízí ode dneška až do 26. listopadu akce nazvaná Knihománie, k níž spojilo síly patnáct nakladatelských domů. Pestré nabídce knih pro dospělé i děti, milovníky prózy, muzikanty i sportovce vévodí poslední díl trilogie Harukiho Murakamiho 1Q84: Kniha 3.

Foto: archiv Euromedia Group k.s.

Dvaadvacet titulů nabízí do 26. listopadu akce nazvaná Knihománie.

Článek

„Smyslem je pomoci orientovat se čtenáři v množství vydaných knih a upozornit ho na nejkvalitnější díla,“ řekla Právu Denisa Novotná, PR manažerka Euromedia Group, která se na pořádání podílí. Úvodní náklad knihy japonského spisovatele je 20 tisíc výtisků.

„Pokud jde o loňskou podzimní Knihománii, prodalo se 185 510 knih. Průměrně tedy 7135 kusů každého z 26 titulů. Nejprodávanější bylo Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Romana Vaňka,“ dodala Novotná.

To nejlepší ze své tvorby vybrali letos Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř v knize Dětem. Do prodeje jde thriller Jefferyho Deavera Pokoj smrti a Kateřina Janouchová vydává román Sesterstvo.

Humoristický román Grégoireho Delacourta Seznam mých přání vypráví příběh Jocelyne Guerbettové, majitelky galanterie v Arrasu. Kuchařka Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně překonává názorností a praktičností ty předcházející a Marie Poledňáková přichází s autobiografií S kým mě bavil svět.

Christopher Andersen v knize Mick Jagger strhává masku rockové ikoně v životopisu, který nic neskrývá, a David Hrbek s Vladimírem Šmicrem vydávají titul Šmíca.

Reklama

Výběr článků

Načítám