Hlavní obsah

Colours hlásí první jméno, přijede americký písničkář John Grant

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé dalšího ročníku festivalu Colours of Ostrava, který se bude konat od 17. do 20. července 2014, oznámili v úterý jméno první zahraniční hvězdy. Bude jí americký písničkář John Grant.

Foto: Colours of Ostrava

John Grant

Článek

„Jeho zasněná hudba na pomezí folku, elektro i softrocku, proplétající se s melodramatickým barytonem, získala velký ohlas mezi hudebními publicisty i diváky po celém světě. V Grantových upřímných a otevřených textech se navíc odrážejí písničkářovy pohnuté životní osudy. Výsledkem je hudba, při které vás bude mrazit a nebudete moci odejít,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Grantovo první album Queen of Denmark vyhlásil magazín Mojo nahrávkou roku 2010 a letošní novinka Pale Green Ghosts, kterou natočil pod producentskou taktovkou Birgira Thorarinssona aka Biggiho Veira z islandské kapely Gus Gus, předchozí triumfální přijetí rodáka z Colorada na světovou hudební scénu překonává.

„Zajímavostí je, že na nahrávce jej vokály doprovodila také Sinéad O´Connor, která naopak na svoji desku nazpívala Grantovu skladbu Queen of Denmark,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Čtyřdenní vstupenky na příští ročník festivalu se prodávají v současné době za 1390 korun. K dispozici je limitovaný počet těchto vstupenek v počtu šesti tisíc kusů, pak budou dražší. Kromě třináctého ročníku letního festivalu připravuje tým Colours of Ostrava ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice sérii podzimních koncertů pod hlavičkou Solo Colours Concerts. V následujících dvou měsících tak v Ostravě vystoupí irští písničkáři Lisa Hannigan a Jape, hvězda současného jazzu Gregory Porter a také proslulý sbor London Community Gospel Choir.

Reklama

Výběr článků

Načítám