Hlavní obsah

Nová alba: Katy Perry, James Blunt, Nightwork a další

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto hudebním týdnu na sebe výrazně upozorňuje především americká zpěvačka Katy Perry, stejně tak Brit James Blunt. Nová alba jsou čtvrtá v jejich diskografii. Svou třetí desku vydali Nightwork, zajímavý je například počin slovenské zpěvačky Zdenky Predné.

Článek

Katy Perry: Prism

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká zpěvačka vydává své v pořadí čtvrté studiové album a naznačuje na něm, že slovo pop nemusí znít vždy jen vulgárně, jak se v poslední době zejména v ženské části hudebního spektra ukazuje. Na albu jsou milé písničky, přesvědčivě melodické a velmi dobře zazpívané.

James Blunt: Moon Landing

Foto: Parlophone

Nová alba

Britský písničkář James Blunt se pokouší navázat na své úspěšné časy, které se dostavily v roce 2004 s debutovým albem Back To Bedlam. Vyjádřil se dokonce, že by toto album natočil už tehdy, kdyby ovšem prvotina nebyla tak úspěšná. Namísto toho se tedy snažil navázat na její slávu, a upřímně řečeno, činí tak dodnes. Je to slušné, leč poměrně nevýrazné album.

Nightwork: Čauki Mňauki

Foto: Parlophone

Nová alba

Další album české kapely Nightwork, která se hudbou spíše baví a nevytváří nijak zásadní umělecké a hudební hodnoty. Je to možná její poslední nahrávka, protože minulý týden oznámila pauzu ve své tvorbě na dobu neurčitou. Nightwork si na téhle desce nadále hrají – s muzikou, texty i přednesem.

Jakub Smolík: Vítám každý nový den...

Foto: Popron Music

Nová alba

Na svém novém albu přináší zpěvák a kytarista Jakub Smolík tucet nových písniček, které se nesou v obvykle příjemné atmosféře. Jsou to skladby, které jsou cílené především na posluchačky s vědomím, jaké melodie a nálady mají ženy rády. Ve svém ranku je to dobře odvedená práce.

Robert Balzar Trio: Discover Who We Are

Foto: Debut Prague

Nová alba

Jazzový basista Robert Balzar vydává nové album se svým triem. Působí v něm bubeník Jiří Slavíček a od loňského roku nový pianista Jiří Levíček. Repertoár je směsí Balzarových a Levíčkových skladeb doplněných o dvě převzaté kompozice.

Zdenka Predná: Amulet

Foto: Music Media

Nová alba

Po tříleté pauze přichází mladá slovenská zpěvačka Zdenka Predná s novým albovým počinem. Je to její již čtvrtá kolekce. Pohybuje se na ní v oblasti funku s přesahy k popu, výtečně zpívá a mimořádně zajímavé jsou aranže skladeb. Na desce je i duet s Vojtou Dykem, skladba Walk In My Shoes.

Daniel Fikejz: Psí hodinář

Foto: Indies MG

Nová alba

Skladatel, muzikant a zpěvák Daniel Fikejz nahrál po více než dvaceti letech nové album. Materiál na ně nashromáždil v posledních třech letech a čerpal z obvyklých písničkových postupů. V příjemných a stylově neohraničených skladbách hostuje řada osobností, mimo jiné Bára Basiková, Peter Binder, Marek Eben, Jan Burian, Jiří Boček a další.

Chai: Hrudní kosti v tanci

Foto: Championship

Nová alba

Nýrští Chai jsou čtyřčlenné uskupení přinášející melodický pop-rock. Formaci tvoří Pavel Bošek (zpěv, kytara) a Jiří Bošek (basa), dále Michal Kovářík (klávesy) a Radim Šulan (buben). Na desce je jedenáct spíše průměrných skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám