Hlavní obsah

Olympic natáčí nové album. Vyjde na prahu listopadu

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Olympic momentálně nahrává své nové studiové album. Deska, která zatím nemá název, vyjde 1. listopadu u společnosti Supraphon.

Foto: Supraphon

Olympic

Článek

Již osmnácté řadové album v diskografii kapely začal zpěvák a kytarista Petr Janda připravovat v červnu letošního roku ve svém studiu Propast. „Poslal jsem všem členům kapely na výběr pětadvacet písní a oni si z nich vybrali čtrnáct,“ říká. „Po dlouhé době jsme točili jako Beatles: písničku jsme zkoušeli až ve studiu a hned jsme ji nahráli. Práce nám šla pěkně od ruky.“

Na chystané desce se poprvé představí také bubeník Martin Vajgl, který je stálým hostem kapely. Tento post zaujal po náhlé smrti předcházejícího bubeníka Milana Peroutky, který zemřel v květnu letošního roku ve věku 49 let. Petr Janda posléze v rozhovorech pochyboval o tom, zda kapela ještě nějaké nové album natočí. Protože ale Vajgl do sestavy zřejmě dobře zapadl a nadto je výborný muzikant, rozhodl se připravit nové písničky a nabídnou příznivcům Olympiku další desku.

Kapela oznámila, že ji pokřtí na Vánočním koncertě v pražské Lucerně 6. prosince. Diváky přivítá koledami z alba Rockové Vánoce, zahraje zásadní hity i několik písniček z nového počinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám