Hlavní obsah

Nová alba: Richard Müller, Placebo, Avenged Sevenfold či Goldfrapp

Právo, Jaroslav Špulák

Aktuální týden přináší nahrávky, které potěší hlavně milovníky různorodosti. Richard Müller se hlasově spojil s vokální skupinou Fragile, Placebo jsou rockoví, Avenged Sefenfold metaloví a třeba Goldfrapp mimořádně barevní. Takový Jack Johnson je zase písničkář pro ty, kteří při poslechu rádi posedávají.

Článek

Richard Müller, Fragile: Hlasy

Foto: Universal Music

Nová alba

Písničky zpěváka Richarda Müllera v provedení a capella, tedy pouze za pomoci lidských hlasů. Byť na albu zní i některé hudební nástroje, všechno je vytvořeno pouze hlasy. Kolekce je mimořádným uměleckým počinem. Nové aranže daly písničkám nevídaný rozměr.

Placebo: Loud Like Love

Foto: Universal Music

Nová alba

Sedmé album britské skupiny Placebo, která se představí 13. listopadu ve velkém sále pražské Lucerny. Pokračuje na něm v tom, co započala už v devadesátých letech. Je to – pravda – pořád dokola, svou filozofii už ani moc nerozvíjí. Přesto si překvapivě zachovává zvukovou svěžest a profesionalitu.

Avenged Sevenfold: Hail To The King

Foto: Supraphon

Nová alba

Americká kapela Avenged Sevenfold vydala své šesté studiové album. Je na něm moderní podoba heavy metalu, ale také vliv jiných kapel, zejména Metalliky a Guns N’Roses. Za oceánem si toto album vede výtečně, přijetí v Evropě je o poznání chladnější.

Goldfrapp: Tales of Us

Foto: Parlophone

Nová alba

Na novince Tales of Us se dvojice Alison Goldfrappová a Will Gregory vrací k pomalejším, procítěným skladbám intimního charakteru. Podle slov hlavní protagonistky jde dokonce o nejniternější nahrávku Goldfrapp vůbec. Milostné příběhy, pohádky, halucinace, báje a pověsti, to jsou noví Goldfrapp.

Jack Johnson: From Here To Now To You

Foto: Universal Music

Americký folkrockový písničkář Jack Johnson vydal své šesté studiové album. Jsou na něm písně klidné, vypravěčsky naladěné, v některých okamžicích postupující až k hranicím soft rocku. Příjemně se poslouchají, což je jejich největší přínos.

The Naked And Famous: In Rolling Waves

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé album novozélandské kapely přináší hudbu, která se rozprostírá na velkém stylovém území. V podstatě jde o jakýsi punk revival, ale formace k jeho zvěčnění používá obvyklé prvky z indie scény a také syntetické zvuky. Tím skladby dostávají éterický ráz, v němž pak už zcela přesvědčivě „plave“ zpěvačka Alisa Xayalithová.

Štefan Margita: Melancholie

Foto: Suprapnon

Nová alba

Nové album operního pěvce Štefana Margity. Rozhodl se na něm zazpívat klasické hity a také muzikálové melodie. Přizval ke spolupráci Hanu Zagorovou, Martu Kubišovou, Karla Gotta nebo Daniela Hůlku a střihl si s nimi i duety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám