Hlavní obsah

Padesát odstínů šedi: fanoušci protestují, producenti se hájí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co byla zveřejněna jména dvou představitelů hlavních rolí ve filmovém zpracování prvního dílu trilogie E L Jamesové Padesát odstínů šedi, začali fanoušci erotické knižní série protestovat.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci nesouhlasí s výběrem herců, kteří mají ztvárnit hlavní postavy filmové adaptace Padesáti odstínu šedi.

Článek

Producenti vybrali Dakotu Johnsonovou, dceru herců Melanie Griffithové a Dona Johnsona, a Charlieho Hunnama, zatímco fanoušci knih si podle ankety, kterou uspořádali na internetových stránkách, představovali jako hlavní představitele Alexis Bledelovou a Matta Bomera. Podle jejich reakcí jsou oba vybraní herci málo výrazní a ani vizuálně prý nevyhovují představám o kontroverzní milenecké dvojici.

Producentka snímku Dana Brunettiová ale výběr obhajuje. „V castingu nejde jen o vzhled herců. Důležitý i je jejich talent, zda budou moci v termínu natáčení filmu být k dispozici, chuť ve filmu hrát i chemie mezi nimi. Jestliže nebyl vybrán herec, kterého si fanoušci představovali, zřejmě to bylo proto, že nesplnil některý z uvedených požadavků. Uvědomte si to, než na internet zase napíšete nějaký kritický komentář,“ uvedla.

Americký spisovatel Bret Easton Ellis, mimo jiné autor knihy Americké psycho, médiím prozradil, že původní představa E L Jamesové byla, že Christiana Greye ve filmu ztvární Robert Pattinson, který je znám především jako Edward Cullen ze série Twilight Sága.

Nebyla to překvapivá preference, protože spisovatelka se nikdy netajila tím, že ji k napsání trilogie inspirovala právě Twilight Sága.

Film Padesát odstínů šedi by se měl začít natáčet ještě v letošním roce. Jeho režisérkou je Sam Taylor-Johnsonová, scenáristkou Kelly Marcelová a premiéra je naplánovaná na 1. srpen 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám