Hlavní obsah

Dyk, Javorský a Labuda budou Andělé

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český film Andělé začala v uplynulém týdnu natáčet režisérka Alice Nellis podle románu Andělé všedního dne spisovatele Michala Viewegha, který je i scenáristou filmu.

Foto: InFilm

Režisérka Alice Nellis při natáčení

Článek

Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský a Marián Labuda v něm budou hrát anděly, kteří zaučují mladou posilu s tváří Elišky Křenkové, role obyčejných lidských smrtelníků dostali Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil i Zuzana Kronerová.

Natáčet se bude v září a říjnu v Praze, producentem je společnost InFilm, koproducentem Česká televize.

„Když jsme se loni v Karlových Varech bavili s producentem Rudolfem Biermannem o látkách, které by mohly být průsečíkem našeho společného zájmu, padla i věta, že Viewegha by měla konečně natočit žena,“ říká hlavní dramaturg Filmového centra České televize Jaroslav Sedláček.

A dodává: „Někdo, kdo dokáže Vieweghův mimořádný pozorovatelský talent, břitkost a vtip obohatit o silnou citovost a empatii, zkrátka někdo, kdo by dokázal vyrobit nejen divácký hit, ale i trvalku schopnou bezpočtu repríz, která zas a znovu dokáže sáhnout někam hlouběji do člověčího nitra. Věříme, že Michal Viewegh + Alice Nellis = Andělé (všedního dne) představují v danou chvíli tu ideální rovnici.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám