Hlavní obsah

V listopadu má vyjít výběr nahrávek Beatles z vystoupení v BBC

V listopadu by měla vyjít nová antologie dosud nevydaných nahrávek Beatles z vystoupení skupiny v rozhlasových pořadech BBC v polovině 60. let. Napsal to britský list The Guardian s odvoláním na blog fanoušků slavné liverpoolské skupiny.

Foto: Profimedia.cz

Beatles v roce 1963.

Článek

Autor tohoto blogu zjistil, že společnost MCA Music na své facebookové stránce slibuje vydání druhé várky nahrávek Beatles z jejich rozhlasových vystoupení. MCA Music je součástí společnosti Universal Music, která nyní vlastní práva na skladby Beatles, uvedl The Guardian.

První výběr z vystoupení Beatles v rozhlasovém pořadu BBC Light Programme vyšel v roce 1994 a zahrnoval 54 písniček a 13 dialogů. Dvojalbum bylo tehdy na čele britské hitparády a v USA se dostalo na třetí místo.

Nový výběr se bude prý jmenovat On Air – Live at the BBC Volume 2 (Živě ve vysílání BBC, druhý díl) a vyjde v listopadu. Podle The Guardian jde zřejmě o plod kampaně BBC z loňského roku, která vyzvala posluchače a diváky, aby nabídli své podomácku pořízené nahrávky rozhlasových a televizních pořadů. BBC totiž začala systematicky archivovat své pořady až od konce 70. let, napsal The Guardian.

BBC také v říjnu vydá knihu hudebního vědce Kevina Howletta nazvanou The Beatles –The Archives: 1962–1970 (Beatles – Archívy 1962–1970), která líčí vystoupení Beatles v BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám