Hlavní obsah

Zemřel režisér Post, který v 70. letech točil s Eastwoodem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký režisér Ted Post zemřel v nemocnici v Santa Monice ve věku 95 let. K jeho známějším filmům patří především starší Hang 'Em High a Magnum Force, kde hrál drsňák Clint Eastwood.

Foto: Profimedia.cz

Film Magnum Force s Clintem Eastwoodem

Článek

Ted Post se narodil v Brooklynu v New Yorku v roce 1918. S Eastwoodem se poprvé setkal při spolupráci na westernovém seriálu Rawhide. Padli si do noty a následoval film Hang 'Em High (Pověste je výš) z roku 1968. Při spolupráci na filmu Magnum Force si údajně přestali rozumět a jejich cesty se rozešly.

Pak Post režíroval třeba sci-fi Beneath the Planet of the Apes (Do nitra planety opic) nebo pilotní epizodu u nás neznámého seriálu o policistech Cagney and Lacey s Lorettou Switovou v hlavní roli.

Post se na Eastwooda dlouho zlobil a tvrdil, že mu pokazil kariéru, protože veřejně zpochybňoval jeho režisérské schopnosti. „Myslím, že Clinta zasáhla megalománie, jeho nenasytnost a ego začaly ovlivňovat citlivost a úsudek,“ řekl v jednom rozhovoru.

Ted Post - nejznámější filmy

Pověste je výš

Magnum Force

Do nitra planety opic

V devadesátých letech Post založil Pro Bono Productions, neziskovou společnost, která měla ukázat schopnosti veteránů z filmového průmyslu. Clint Eastwood tuto iniciativu veřejně podporoval společně s Jackem Lemmonem, Karlem Maldenem, Gregory Peckem a dalšími. Postův poslední film se jmenoval 4 Faces a natočil ho v roce 1999. Zanechal po sobě ženu Thelmu, dvě děti a čtyři vnoučata.

Reklama

Výběr článků

Načítám