Hlavní obsah

Veselá politická masírka v rytmu ska

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární politicky angažovaná skupina Ska-P vydala výběr největších hitů pod názvem Todo. V Česku jim jejich punkově taneční hudba přitáhla už dávno velkou fanouškovskou základnu.

Foto: Ska-p.com

Ska-P

Článek

Španělská skupina proslula ska-punkem a tím, že publikum masíruje levicovými texty. Ska-P se dali dohromady ve Vallecas (Madrid) už v roce 1994 a jako kritici současného establishmentu si získali popularitu jak v Evropě, tak v Jižní Americe. V roce 2005 si sice dali pauzu, ale o tři roky později se obnovili a nyní opět pilně koncertují.

Výběrovka Todo shrnuje to nejlepší, co natočili, a poslouchá se příjemně. Nakažlivě veselá, energetická deska ubíhá ve zběsilém rytmu, obsahuje spoustu dobrých riffů a vztekle adrenalinový zpěv také posiluje atmosféru.

I když nerozumíte zcela perfektně španělsky, revolta z provokativních hitů jako Cannabis, Sexo Y Religion nebo A La Mierda přímo dýchá.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Výběr článků

Načítám