Hlavní obsah

Nezávislé výtvarníky má posuzovat Gott i Načeva

Novinky, Stanislav Dvořák

Samorosti 2013, to je název výstavy nezávislých výtvarníků v Experimentálním prostoru NoD v Praze, která začíná 5. srpna. Přihlásilo se 130 tvůrců s malbami, fotografiemi a jinými objekty.

Foto: David Taneček, ČTK

Karel Gott na Rock for Peope

Článek

„Odborná porota ve složení: zpěvačka Monika Načeva, výtvarnice Kamila Ženatá, divadelní režisér Jan Nebeský a novinář Karel Oujezdský vybere vítěze, který získá příležitost vytvořit si vlastní výstavu v prostorách Café NoD. Čestným členem odborné poroty se stal Karel Gott. O druhé ceně rozhodne veřejnost svým hlasováním. Přehlídka Samorosti 2013 bude v prostorách NoD k vidění do 1. září,“ sdělila za pořadatele Šárka Maroušková.

Přehlídka Samorosti 2013 je soutěžní a jejím vyvrcholením bude předání Ceny publika a Ceny odborné poroty.

,,Přehlídka Samorosti 2013 ukazuje, že řada lidí se věnuje své tvorbě v ústraní, aniž by ji mohla zveřejnit a že se na výstavě objevují díla vytvořená nejrůznějšími metodami a technickými postupy, která často překvapí svým nezvyklým pohledem na dnešní skutečnost,“ vysvětlil kurátor Galerie NoD Jiří Machalický.

Vernisáž přehlídky Samorosti se uskuteční 5. srpna od 19:00 v Experimentálním prostoru NoD, kde bude ke zhlédnutí do 1. září. Cena diváků bude udělena na základě hlasování, které bude možné provést vhozením hlasovacího lístku do boxu umístěného v Café NoD do neděle 22.8. Vyhlášení vítězů a dernisáž pak proběhnou 26. srpna od 19:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám