Hlavní obsah

Na Masters of Rock přijedou Accept, Avantasia, Leningrad Cowboys a další rockové hvězdy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu likérky Rudolf Jelínek začne ve čtvrtek ve čtrnáct hodin tradiční hudební festival Masters of Rock. Potrvá až do nedělní noci a nabídne řadu koncertů zahraničních i českých kapel.

Foto: Sony Music

O legraci se na festivalu jistě postarají Leningrad Cowboys.

Článek

Jednou z největších hvězd bude Tobias Sammet s projektem Avantasia. Jelikož si pozval pěknou řádku hostů - mj. si s ním zazpívají Michael Kiske (ex-Helloween, Unisonic), Eric Martin (Mr. Big) a další - bude jim patřit poslední nedělní čas programu. Odehrají tříhodinový set.

Němečtí metaloví klasici Accept, kteří aktuálně pracují na nové desce, zahrají to nejlepší ze dvou posledních i starších alb. Navíc budou svůj koncert nahrávat, aby na podzim vydali DVD Accept Live at Masters of Rock.

Svůj jediný letošní koncert v Evropě odehraje ve Vizovicích jeden z nejlepších kytaristů světa, Švéd Yngwie Malmsteen. Trio Rage na pódiu přivítá mnohočlenný symfonický Lingua Mortis Orchestra, portugalští Moonspell zase odehrají kompletně svá první dvě alba, na programu je i comeback skupiny Masterplan. Kanadský Devin Townsend Project je očekáván s napětím, o legraci se postarají finští Leningrad Cowboys.

Zahrají ale i Němci Primal Fear, Grave Digger, Brainstorm a Xandria, Finové The 69 Eyes, Waltari a Lordi, Američané Prong a Sanctuary nebo naši Harlej, Seven, Dark Gamballe, Debustrol, Dymytry a další.

Kromě hudebních zážitků jsou pro návštěvníky připraveny další jistoty a překvapení. Upravený festivalový areál s WC a sprchami, desítky stánků s výběrem občerstvení, pivní stany, kavárny, čajovny, obchůdky se suvenýry, tetovací studia, piercing, bodypainting, zábavní a herní zóny, adrenalinové sporty, bungee jumping, exkurze do likérky R. Jelínek s ochutnávkami a další.

Prvních patnáct tisíc příchozích obdrží jako dárek kompilační CD Masters of Rock 2013 s hity sedmnácti hvězd, které se letos na festivalu představí.

Reklama

Výběr článků

Načítám