Hlavní obsah

Ivan Trojan získal v Monte Carlu Zlatou nymfu

– Monte Carlo

Herec Ivan Trojan získal na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu Zlatou nymfu za svůj výkon v třídílném dramatu věnovaném odkazu Jana Palacha Hořící keř. Oznámila to Pavla Brožková ze společnosti HBO Europe, pro kterou toto třídílné drama natočila režisérka Agnieszka Hollandová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Trojan sbírá ceny i v tuzemsku. Na snímku s českým lvem. Ve čtvrtek získal ocenění na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu

Článek

"Jsem překvapený a zároveň mi to udělalo velkou radost, především bych chtěl poděkovat Agnieszce, Štěpánovi Hulíkovi a HBO, protože podporuje a natáčí skvělé projekty, jakým byl tento," řekl držitel ceny pro nejlepšího herce.

Trojan ztvárnil v dramatu rozporuplného majora VB. Zdánlivě odtažitý policista se na pokyn svého nadřízeného snaží zabránit dalším živým pochodním a během vyšetřování okolností Palachovy sebeoběti prochází vnitřním vývojem.

Na 53. ročníku festivalu v Monte Carlu, který se letos konal od 9. do 13. června, soutěžil Hořící keř v kategorii minisérií. Mravně naléhavé drama o počátcích normalizace v posrpnovém Československu bylo jediným reprezentantem tvorby HBO.

Monacký festival se řadí k prestižním soutěžím od roku 1961. V roce 2001 na přehlídce uspěla herečka Tatiana Vilhelmová, když za roli ve filmu Společnice dostala zvláštní uznání.

V roce 1998 získal Stříbrnou nymfu za nejlepší režii film režiséra Hynka Bočana a spisovatele a scenáristy Jiřího Stránského Bumerang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám