Hlavní obsah

Respect festival v Praze bude, Muzejní noc se odsouvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože povodně zatopily jižní cíp pražského ostrova Štvanice, hudební Respect festival se uskuteční v původním termínu 15. a 16. června, ale pravděpodobně na jiném místě. Náhradní místa konání akce jsou stále v jednání, aktuální informace budou zveřejněny na www.rachot.cz, informoval Filip Šebek.

Foto: Respect

Hasna El Becharia vystoupí na Respectu.

Článek

"Z plánovaného místa nejspíš celý festival přesuneme, buď na jiné místo na Štvanici, nebo někam úplně jinam. Vše záleží na aktuální situaci," řekl Šebek.

Festivalový areál se na zatím nepotvrzeném místě veřejnosti otevře v sobotu 15. června ve 13:30, kdy vystoupí nejdříve americko-britsko-turecký projekt MLM, následovat bude íránský perkusionista Mohamad Reza Mortazavi a následně Alžířanka Hasna El Becharia. V neděli 16. června opět od 13:30 zahájí program kolumbijský písničkář Ivan Gutiérrez s projektem Madera.

Problémy s velkou vodou může mít i festival United Islands, který se má 21. a 22. června konat nejen na ostrovech, ale také v parcích, sadech a zahradách. Scény jsou naplánovány do prostor na Kampě, Petříně a v Kinského zahradě, s koncerty se počítalo i v klubu Jazz Dock na pontonu na břehu Vltavy, který je od pondělí pod vodou. Letos není součástí nového areálu Střelecký ostrov, protože prochází nutnou rekonstrukcí.

"Nechceme podléhat panice, jsme si vědomi, že nás voda může zasáhnout, ale festival určitě bude, stejně jako pokaždé v jeho desetileté historii," sdělil dramaturg festivalu David Gaydečka s tím, že pořadatelé budou reagovat podle vývoje situace.

Muzejní noc zatím ne

Na základě dohody krizových štábů Magistrátu hlavního města Prahy, Dopravního podniku hlavního města a organizátorů Pražské muzejní noci se 10. ročník Pražské muzejní noci v termínu 8. června 2013 neuskuteční.

V současné chvíli situace podle pořadatelů neumožňuje konání tak rozsáhlé kulturní akce a dopravní kapacity dopravního podniku, které běžně zajišťují speciální muzejní autobusové linky, jsou vytíženy zajišťováním chodu metropole.

Akce se uskuteční v náhradním termínu, který bude včas oznámen.

Reklama

Výběr článků

Načítám