Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava nabídne přes sto kapel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava nabídne ve dnech 18 až 24. července bohatší program než minulý ročník. Vystoupí na něm 104 kapel, z nichž 58 bude zahraničních. Návštěvníkům se představí například islandští Sigur Rós, americký Tomahawk, britští Inspiral Carpets nebo švédský elektronický soubor The Knife. Festival uzavřou tuzemští The Tap Tap.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sigur Rós na pražském koncertě

Článek

„Počet zahraničních kapel je o 14 vyšší než loni, přijedou z 28 zemí celého světa,“ zdůrazňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Dalšími hvězdami jsou Britové Jamie Cullom, The xx a Bonobo či Ir Damien Rice. Z Pobřeží slonoviny dorazí Tiken Jah Fakoly, z Mali Rokia Traoré.

Festival se odehraje na 11 scénách v průmyslovém areálu Dolních Vítkovic, kormě koncertů nabídne i divadla, filmy a workshopy.

Z tuzemské scény se představí Tata Bojs, Květy, Markéta Irglová, Pražský výběr, Wanastovy Vjecy či Xindl X a Aneta Langerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám