Hlavní obsah

Eben a Nováková mají svou hvězdu na zlínském chodníku slávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdu na chodníku slávy dětských filmových hvězd před zlínským Velkým kinem mají od úterý herečka Sandra Nováková a herec, moderátor a muzikant Marek Eben. Dlaždice se svým jménem odhalili v rámci filmového festivalu pro děti a mládež. Akci již několik let připravuje Nadační fond Kapky naděje.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Herci Marek Eben a Sandra Nováková mají na chodníku svou hvězdu.

Článek

Podle prezidentky fondu Venduly Svobodové není vždy lehké dětskou filmovou hvězdu, které by připadla hvězda, najít. "Napadá nás to postupně během roku, když se třeba díváme na nějaké filmy. Některý ročník se nám stane, že máme jmen hodně, někdy míň," řekla Svobodová. Loni dostali hvězdy herci Zuzana Bydžovská a Jan Kraus.

Jednatřicetiletá Nováková hrála například v seriálu Bylo nás pět, Ebena coby legendárního Válečka ze seriálu Kamarádi navrhli na udělení hvězdy pořadatelé festivalu. "Oba jsme je oslovili a přijali to," podotkla Svobodová, která by ráda věnovala hvězdu například ještě Marku Vašutovi. "Vždy ale říká, že nemá čas. Herci často přes léto točí," poznamenala prezidentka fondu.

Dlaždice s hvězdami již dosáhly od vstupu do kina na okraj chodníku, v dalších letech se zřejmě budou rozšiřovat do stran. "Máme to již přislíbené od pana primátora, pozemek je v majetku města. My však hvězdy nejen financujeme, ale musíme je také udržovat. Když třeba občas vypadne nějaké písmenko, musíme jej nahradit," uvedla Svobodová.

Kapka naděje darovala také dětskému oddělení zlínské krajské nemocnice ambulantní přístroj v hodnotě asi 200 000 korun k měření takzvaného refluxu, tedy vracení obsahu žaludku zpět do jícnu. "Dar jsme samozřejmě uvítali. Máme sice jeden pH metr asi z roku 2005, ale neumí tolik věcí. Tento nový měří nejen pH, tedy kyselost vraceného obsahu, ale zaznamená i tlaky v jícnu, což je pro diagnostiku důležité a přesnější pro vyhodnocení," uvedla primářka Lucie Svitálková.

Reklama

Výběr článků

Načítám