Hlavní obsah

Free Fest Troja servíruje čerstvé mixy neo-soulu, jazzu a hip-hopu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jedenáctého května vypukne v pražské Loděnici Troja šestý ročník Free Festu Troja. Tradičně se můžete těšit především na mladé projekty, tentokrát obzvláště zaměřené na jazz, soul a hip-hop.

Foto: Free Fest Troja

JeN Hovorka & His JazzHop Ensemble

Článek

Představí se třeba Sixin, ambiciózní domácí R & B projekt se světovým zvukem. Jeho frontmany jsou zpěváci Dannie a Obey.

Úplnou premiéru bude mít sólový projekt Jena Hovorky - frontmana a spoluzakladatele bývalé hip hopové kapely Private Collective - JeN Hovorka & His JazzHop Ensemble. Skupinu tvoří Oliver Lipenský (bicí), Matěj Havlíček (basa), Roman Černý (keys), Sisa Fehérová (vocals) a JeN Hovorka (MC, mouth-drum). JeN Hovorka připravuje na podzim 2013 vydání svého sólového alba.

Hlavní hvězdou má být mezinárodní hip-hop-soulový projekt s názvem Soul Resolution, který v Česku můžete slyšet díky českému pianistovi Vítovi Křišťanovi, který své kolegy potkal na hudební univerzitě v dánském Odense.

Reklama

Výběr článků

Načítám