Hlavní obsah

Po dvanácti letech se rozpadli My Chemical Romance

Právo, jaš

Populární americká rocková skupina My Chemical Romance se po dvanácti letech úspěšné existence rozpadla. Fanoušky o tom o víkendu informovala prostřednictvím svých internetových stránek. Patřila k nejúspěšnějším představitelům stylu emo.

Foto: Warner Music

My Chemical Romance v době vydání třetí desky

Článek

„Být v této skupině v posledních dvanácti letech bylo skutečným požehnáním. Dostali jsme se na místa, o nichž se nám ani nesnilo. Viděli jsme a zažili věci, které jsme si ani nedokázali představit. Dělili jsme se o pódium s lidmi, které bezmezně zbožňujeme a obdivujeme, a co je ze všeho nejlepší, jsou to teď naši přátelé. A teď, jak už to u všech skvělých věcí bývá, přišel čas, aby to všechno skončilo. Děkujeme vám všem za podporu a za to, že jste byli součástí celého toho dobrodružství,“ napsala kapela na rozloučenou.

My Chemical Romance vznikli v roce 2001 v New Jersey. Základní sestavu tvořili zpěvák a kreslíř komiksů Gerard Way, kytaristé Ray Toro a Frank Iero a baskytarista Mikey Way.

Na svém kontě mají My Chemical Romance čtyři desky. Po první I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love z roku 2002 skupina podepsala smlouvu s firmou Warner Music, kde vyšla průlomová deska Three Cheers for Sweet Revenge (2004). Následovala deska The Black Parade roku 2006, která se prosadila i v ČR. Poslední byla Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (2010).

V České republice vystoupila kapela dvakrát, poprvé po vydání třetí desky, podruhé a naposledy v červenci 2011 na festivalu Rock for People v Hradci Králové.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám