Hlavní obsah

Hucknalla ze Simply Red podpoří Gibonni

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už ve středu 27. března vystoupí v pražském Kongresovém centru sólo Mick Hucknall, bývalá tvář a hlas slavných Simply Red. Předskokanem bude chorvatský zpěvák Gibonni.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Mick Hucknall

Článek

Hucknall se rozhodl ukončit éru Simply Red a loni vydal desku American Soul. Jedná se o coververze klasického amerického soulu z šedesátých a sedmdesátých let. Najdeme mezi nimi skladby jako I Only Have Eyes For You, I’d Rather Go Blind a That’s How Strong My Love Is.

Simply Red působili v oboru přes 25 let a prodali asi 50 miliónů hudebních nosičů. Velmi elegantně kloubili soul, reggae, funky a jazz. Mick Hucknall byl vždy hlavní hnací silou skupiny, takže jeho odchodem na volnou nohu se nic moc nezmění.

Foto: Live Nation

Zpěvák Gibonni

Zpěvák a hudebník Zlatan Stipišić Gibonni pochází z Chorvatska. Původně zahájil kariéru jako metalista, ale to ho přešlo a během devadesátých let začal spojovat pop, rock a dalmatskou lidovou píseň.

Patří k nejpopulárnějším hudebníkům na území bývalé Jugoslávie a vydal už 16 sólových desek.

Reklama

Výběr článků

Načítám