Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hledá se prezident, Croodsovi, Gambit, Renoir, Spring Breakers a Mama

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin vstupuje celovečerní dokument Tomáše Kudrny Hledá se prezident. Dobrodružná animovaná komedie Croodsovi vypráví příběh první pravěké rodiny na světě. Premiéru má i nový film Joela a Ethana Coenových Gambit, který však nerežírovali sami, pouze napsali scénář a jako režisér je pod ním podepsán Michael Hoffman. Na sklonku života velkého malíře Augusta Renoira se odehrává francouzský film Renoir. Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food v komedii Spring Breakers. Hororové drama s Jessicou Chastainovou v hlavní roli se jmenuje Mama.

Upoutávka na film Hledá se prezident (v kinech od 1.03.2013)Video: Aerofilms

 
Článek

Hledá se prezident

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Na pozadí událostí doprovázejících první prezidentské volby zachytili tvůrci obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím  zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb natáčel s většinou uchazečů o prezidentský úřad už od července minulého roku.

Hledá se prezident, ČR 2013, dokument, 110 min., režie: Tomáš Kudrna.

Croodsovi

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Taťka Grug miluje a chrání svou rodinu. Řídí se svéráznou filozofií pro přežití „Strach je dobrý, změna špatná“ a drží se jí až do chvíle, kdy dojde k zničení jejich rodinné jeskyně, kde doposud spokojeně bydleli. Grug je nakonec nucen uznat, že lepší než zde jen přežívat je začít znovu opravdu žít někde jinde. A tak Croodsovi podniknou cestu do neznáma, ohromující výlet do krajiny plné nejrůznějších neuvěřitelných a  někdy i pěkně nebezpečných stvoření.

Upoutávka na film Croodsovi (v kinech od 1.03.2013)Video: CinemArt

Croodsovi, USA 2013, animovaná komedie, 90 min., režie: Chris Sanders, Kirk De Micco.

Gambit

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Správce umělecké sbírky Harry Deane svou práci miluje, a přesto trpí. Jeho zaměstnavatelem je totiž jeden z nejbohatších Angličanů, který je stejně excentrický jako šílený a zcela nesnesitelný. Harry se proto rozhodne využít šéfovy vášně pro obrazové sbírky a rozehraje partii směřující k tomu, aby si jeho šéf koupil falešný dávno ztracený obraz Moneta. Pro svůj umělecký zločin ale potřebuje královnu texaského rodea...

Upoutávka na film Gambit (v kinech od 1.03.2013)Video: Bontonfilm CZ

Gambit, USA 2012, krimi komedie, 89 min., režie: Michael Hoffman, hrají: Colin Firth, Cameron Diazová, Alan Rickman a další.

Renoir

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Pierre-Auguste Renoir je zasažen ztrátou své milované ženy, artritickými bolestmi vysokého věku a děsivými zprávami, že jeho syn Jean byl zraněn v boji první světové války. Jako zázrakem do jeho života vstupuje mladá dívka a starý malíř je naplněn novou, zcela nečekanou energií. Živelná a překrásná Andrée se stane jeho poslední modelkou a pramenem pozoruhodného omlazení. Jean se vrací domů na rekonvalescenci a stejně jako jeho otec podléhá nové, zrzavé hvězdě na Renoirově obloze.

Upoutávka na film Renoir (v kinech od 1.03.2013)Video: Film Europe

Renoir, Francie 2012, drama, 111 min., režie: Gilles Bourdos, hrají: Michel Bouquet, Christa Theretová, Vincent Rottiers, Romane Bohringer a další.

Spring Breakers

Foto: Blue Sky Film

Filmové premiéry

Čtyři dívky vyloupí fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem. Pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien. Vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují...

Upoutávka na film Spring Breakers (v kinech od 1.03.2013)Video: Blue Sky Film

Spring Breakers, USA 2012, 94 min., režie: Harmony Corine, hrají: Selena Gomezová, James Franco, Heather Morrisová, Ashley Bensonová, Vanessa Anne Hudgensová a další.

Mama

Foto: CInemart

Filmové premiéry

Pět let Lucas vytrvale hledal malé neteře Lilly a Annabel, které po násilné matčině smrti zmizely i s otcem neznámo kam. Nakonec se obě dívky podaří najít v opuštěné chatě uprostřed hlubokých lesů. Jsou zubožené, zaostalé, ale naživu, což si nikdo neumí vysvětlit. Protože jejich návrat do civilizace proběhne nečekaně rychle, může Lucas zažádat o jejich svěření do své péče a spolu s přítelkyní Annabel se jim snaží nahradit harmonickou rodinu...

Upoutávka na film Mama (v kinech od 1.03.2013)Video: CinemArt

Mama, Španělsko/Kanada, 2013, 100 min, horor/thriller, režie: Andres Muschietti, hrají: Jessica Chastainová, Nikolaj Coster-Waldau, Javier Botet, Megan Charpentierová, Daniel Kash a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám