Hlavní obsah

Britové natočí Vojnu a mír jako seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavné Tolstého dílo Vojna a mír se dočká nové adaptace. Tento mimořádně rozsáhlý text se promění v televizní sérii a vysílat se bude v televizi BBC v roce 2015.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Představení Vojna a mír od Lva Nikolajeviče Tolstého v podání vídeňského divadla Burgtheater (Ilustrační foto)

Článek

Scénář k sérii píše jeden z nejlepších v oboru - autor scénáře Pýcha a předsudek  Andrew Davies. "Není to jen skvělý román, je to nádherné čtení a bude z toho nádherná série," podotknul Davies.

Román vyšel v roce 1869 a vypráví velmi složitý příběh šlechtických rodin z 19. století. Text má přibližně 1200 stránek. Patří k nejuznávanějším literárním dílům na světě.

Davies se nad materiálem, který zpracovává, přímo rozplývá. Je podle něj napínavý, zábavný a současně strašně dojemný. "Postavy jsou tak přirozené a lehko se s nimi identifikujete," libuje si autor.

Podle vedení studia BBC Wales bude dnešní publikum vtaženo do rozmáchlého příběhu života a lásky během válečného konfliktu, s oslňující produkcí, která oživí mohutné obrazy z románu v plném rozsahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám