Hlavní obsah

Německá Česká soda: Papež nic neudrží a Hitler zachraňuje berlínské letiště

Novinky, Stanislav Dvořák

Považovat Němce za lidi bez humoru je velký omyl. Politicky nekorektní a místy šílený humor na způsob České sody produkuje třeba časopis Titanic, který si loni se svým zesměšněním papeže vysloužil největší počet stížností v celé zemi.

Foto: Titanic

Kdo zachrání berlínské letiště? Jedině Führer, píše Titanic.

Článek

Provokativní obálka časopisu s papežem Benediktem XVI., která naznačovala, že už ani neudrží moč nápisem "netěsné místo nalezeno" a obrázkem papeže v sutaně s flekem, vzbudila v početné katolické komunitě šok. Celkem 182 rozzlobených čtenářů napsalo stížnosti Radě pro tisk, která usoudila, že tento humor je skutečně ponižující a poškozuje čest dotyčného.

Rada uděluje veřejná pokárání, ale velkou moc nemá. Časopis Der Spiegel dodává, že sankce v podstatě nemají na autory přímý dopad.

Foto: Titanic

Kdo zachrání berlínské letiště? Jedině Führer, píše Titanic.

V nejnovějším čísle Titanic opět tne do živého. Využil kauzy problematického nového berlínského letiště, které se nedaří zprovoznit. Postupně se tam odhaluje jeden průšvih za druhým.

Kam se poděla pověstná německá přesnost? Obálka časopisu sděluje, že neschopný starosta Berlína Wowereit, kterého většina Němců považuje za viníka průtahů, byl popraven a letiště může zachránit jedině Führer (vůdce) Adolf Hitler. Stížností jistě opět nebude málo.

Reklama

Výběr článků

Načítám