Hlavní obsah

Stallone chtěl velký comeback, dopadl hůř než Schwarzenegger

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do akčního žánru v podobě filmu Bullet to the Head se Sylvestru Stallonovi moc nepovedl. Bývalý představitel Ramba se první víkend nedostal ani do první pětky nejnavštěvovanějších filmů v Americe. Že by už opravdu přicházel soumrak akčních hrdinů 80. let?

Foto: Dark Castle Entertainment

Sylvester Stallone ve filmu Bullet to the Head

Článek

Snímek Bullet to the Head je o gangsterovi z New Orleans, který se spojí s detektivem z Washingtonu proti společnému nepříteli - stopy vedou do nejvyšších kruhů.

Akční řežba vydělala o premiérovém, tedy nejdůležitějším víkendu, pouhých 4,5 miliónu dolarů, což je na americké poměry skutečně málo. Server Cinemablend poznamenal, že se jedná o druhý největší propadák v hercově kariéře.

Film neslaví úspěchy nejen komerčně, také recenze jsou víceméně špatné. Na serveru Metacritic, který vypočítává přibližné průměrné hodnocení z anglicky psaných recenzí, vyšel velmi nelichotivý výsledek 47 %.

Foto: Bontonfilm

Arnie má opravdu velkou pistoli a nebojí se ji použít...

Kritiky zmiňují, že zápletka nepřinesla ani jediné malé překvapení a postavy jsou ploché dokonce i na akční film. Mnohé se shodují v tom, že film vypadá jako z roku 1984 a přesně odpovídá tehdejším „radostně přiblblým“ akčním snímkům. Někteří ale Stalloneho pochválili, že občas hází tzv. „hlášky“. Snímek nebude v českých kinech vůbec uveden.

Ani poslední film jeho hlavního konkurenta Arnolda Schwarzeneggera The Last Stand (Konečná), který u nás do kin jde, neměl v USA jednoznačný úspěch. Ale přece jen za první víkend vydělal alespoň 6 miliónů dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám