Hlavní obsah

Vítězem hudební soutěže Boomcup jsou královéhradečtí The Coolers

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem jedenáctého ročníku vyhledávací hudební soutěže Boomcup 2012 se v ostravském klubu Hudební bazar stala královéhradecká formace The Coolers. Odměnou pro vítěze je nabídka nahrání a odvysílání záznamu koncertu Českým rozhlasem a také pozvání na festival Colours of Ostrava.

Foto: Aleš Honus, Právo

The Coolers

Článek

Do finále soutěže se spolu s The Coolers probojovala také brněnská skupina Gentle Irony Trio. Obě kapely předvedly vyrovnané výkony, byť obě v pátek vystoupily v neúplné sestavě - Brňané bez jedné ze zpěvaček a The Coolers dokonce bez nemocného bubeníka a s kytaristou, který si před týdnem zlomil nohu a musel vystupovat vsedě.

Drtivá většina členů poroty se nakonec přiklonila ke kapele The Coolers, která přesvědčila nejen kvalitou svého repertoáru, ale také potěšila schopností improvizace a vyzrálým muzikantstvím jednotlivých členů. Skupina, která ve své tvorbě kombinuje energický rock s elektronickou hudbu, totiž ve finále kvůli absenci bubeníka předvedla pouze akustické vystoupení a ukázala, že jejím písním sluší i tato „unplugged“ poloha.

Soutěž Boomcup se v Ostravě konala už pojedenácté, celkově ale již na čtvrtém působišti. Původně regionální soutěž vznikla v klubu Boomerang a po jeho zániku prošla kluby Templ a Parník, než v posledním roce zakotvila v Hudebním bazaru, tedy klubu, který se shodou okolností během své pozoruhodné historie rovněž musel třikrát stěhovat.

„Prostředí Hudebního bazaru výrazně prospělo atmosféře soutěže a myslím, že jsme konečně našli místo, kam patříme,“ řekl organizátor soutěže Igor Vašut. Soutěž za jedenáct let získala určitý kredit a znatelně vzrostla i úroveň kapel, které se do ní hlásí.

„Už se nám nehlásí takoví, co se před půl rokem naučili hrát, před čtvrt rokem našli zkušebnu a před týdnem napsali pár písní. Jsou tady kapely, které jsou vyhrané, které mají jasný názor na to, jak hrát, a které mají co říct,“ dodal Vašut.

Reklama

Výběr článků

Načítám