Hlavní obsah

Nová alba: Helloween, Mefisto a další

Právo, Jaroslav Špulák

Němečtí klasici speed metalu Helloween přicházejí s novým albem. V březnu přijedou koncertovat i do České republiky. Vychází ale i milá vzpomínka na skupinu Mefisto nebo debut Jana Smigmatora.

Článek

Helloween: Straight Out Of Hell

Foto: Sony Music

Nová alba

Němečtí Helloween jsou v České republice nesmírně populární. Pravda, jejich sláva v tuzemsku zářila především v době, kdy stál u mikrofonu zpěvák Michael Kiske. I s Andym Derisem, který do sestavy dorazil v polovině devadesátých let z formace Pink Cream 69, to je ale stále ta stará dobrá speedmetalová mašina, která je ztělesněním uvedeného stylu. Na nové desce jsou skladby v duchu toho nejlepšího, čím se speed metal kdy mohl pochlubit.

Jan Smigmator: Swing Is Back

Foto: archív J. Smigmatora

Nová alba

Český zpěvák Jan Smigmator vydává debutové album s příznačným názvem Swing Is Back. Třinácti světovými evergreeny a jedním vlastním originálem dokazuje, že swing jako hudební styl je věčný a že i na začátku 21. století má co říct. Při výběru repertoáru se spolehl na léty prověřenou klasiku z hudební dílny bratrů Gershwinových, Colea Portera, Michela Legranda a repertoár takových legend, jakými byli Frank Sinatra, Bobby Darin nebo Tony Bennett, kterému je album věnováno.

Morelo: Den poté

Foto: archív Morelo

Nová alba

Hiphoper Morelo, původně člen kapely MoreloKatr, vydává právě v těchto dnech svoji první sólo desku. Producentsky se na ni podíleli Wich, který dodal hned dva beaty, Emeres, Fatte, Kenny Rough, Odd, Maměn a v neposlední řadě Jeso, se kterým Morelo do budoucna plánuje ještě další projekty.

Mefisto: 25 nejlepších instrumentálek

Foto: Saturn

Nová alba

Po úspěšném loňském počinu hudebního vydavatelství Saturn – vydání 2CD Story 1964 – 1992 české big beatové skupiny Mefisto, která se několik měsíců držela na čelních pozicích v žebříčku prodejnosti hudebních nosičů, vychází další unikátní projekt této české bigbeatové legendy - CD + DVD Mefisto – 25 nejlepších instrumentálek. CD obsahuje brilantní interpretaci instrumentálních skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám