Hlavní obsah

Festival krátkých filmů: mozkožrouti i flirtující dívky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Festivalu krátkých filmů Praha v pražském Světozoru (17.1. - 20.1.) nechybí romantika ani legrace. Hrdinové "šortek" se musí vypořádat s dospíváním nebo třeba s útokem mozkožroutů.

Upoutávka na film Útok mozkožroutaVideo: Short Film

 
Článek

Samantha vyrůstá v šedesátých letech, miluje klasické béčkové filmy a monstra. Avšak jen do okamžiku, kdy se začnou stěhovat k ní do pokoje a kdy její obsese přiměje rodiče, aby vyhledali pomoc posledního výdobytku vědy.

Kanadský film Útok mozkožrouta natočil Sid Zanforlin, režisér s chilsko-kanadskými kořeny, který vyrůstal v Montrealu. Za uvedení divadelní hry Jesus Hopped the A Train (Ježíš jezdil linkou A) získal Sid cenu Mecca jako Objev divadelní sezóny a nominaci na televizní cenu Banff Television award za nejlepší pořad pro děti – Prank Patrol.

Dobrou noc

Upoutávka na film Dobrou nocVideo: Short Film

Dobrou noc je intimní portrét dvou dospívajících dívek na tajném nočním výletu, během něhož je jejich dětská nevinnost ohrožována probouzející se sexualitou. K mužům, s nimiž se setkávají, vysílají smíšené signály a hranice mezi nevinnou hrou a nebezpečným sváděním přestávají být jasné.

Autorkou je Muriel d’Ansembourgová, která vystudovala bakalářský obor scenáristika v Nizozemsku a nedávno absolvovala obor režie a filmová tvorba na Londýnské filmové škole (London Film School).

Bino

Upoutávka na film BinoVideo: Short Film

V zapomenuté venkovské díře se malý osamělý albín snaží zabavit, jak se jen dá. Díky podivnému setkání zjistí důležitou věc – štěstí můžeme doopravdy prožít, když ho s někým sdílíme.

Australský snímek natočila Billie Plefferová. Bino je její druh krátký film. Měl premiéru na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu a získal hned dvě ceny: Nejlepší krátký film od mezinárodní poroty a Zvláštní uznání od dětské poroty.

Reklama

Výběr článků

Načítám