Hlavní obsah

Nové knihy: Hakl, Cílek, Caseyová, Orwell

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu se rozbíhající nabídka knih přináší mimořádný titul: populární prozaik Emil Hakl napsal prózu, která překvapí nejen jeho ctitele. E-knihy s odstupem uvádějí už známější tituly: detektivku Romana Cílka a román Aleny Jakoubkové, o němž se snad dá říci, že je milostný.

Článek

Emil Hakl:

Skutečná událost

Nové knihy

Román o tom, co vzejde z jednoho obyčejného rande, z přátelství, z jedné exekuce i z touhy po pomstě. Hakl zůstává věrný žánrové nezařaditelnosti – útržky z historie německé RAF se mísí se současným českým marasmem, existenciální thriller s milostným příběhem, šedý optimismus s černou realitou. Poprvé se objevuje nový prvek – čin jako jediné možné řešení.

Argo, 190 stran, 258 Kč, e-kniha 148 Kč

Roman Cílek:

Zákon padlého koně

Nové knihy

„Lidské osudy se podobají spleti drátů nabitých elektřinou. Stačí nevhodný dotek a drama se dá nezadržitelně do pohybu,“ říká v jednom z příběhů, z nichž se kniha skládá, psycholožka Judita Svárová, jíž přátelé přezdívají doktorka přes duši. Advokát, soukromý detektiv a policejní vyšetřovatel, čtveřice osobností, která svérázným způsobem zápolí se světem.

MOBA, 224 stran, 159 Kč, e-kniha

Jane Caseyová:

Beze stopy

Nové knihy

Když v irském městečku zmizí dvanáctiletá Jenny, uvědomuje si její učitelka Sára Finchová mnohem lépe než ostatní, že se s každým dalším dnem zmenšuje naděje, že žačku naleznou živou a zdravou. Jako dítě totiž Sára zažila něco podobného: jednoho dne beze stopy zmizel starší bratr Charlie a celou rodinu tato tragédie hluboce zasáhla.

Argo, přeložila Jarka Stuchlíková, 344 stran, 359 Kč

Alena Jakoubková:

Všude manžel o dvou kůrkách

Nové knihy

No co, snad se zase tolik nestalo... Tak se brání Michal výčitkám své ženy Isabely. Má na mysli, že nakazit manželku nemocí, o které se ve slušné společnosti nemluví, není důvod k rozvodu. Jenže ona se rozhodne pomstít a zjistí, že sbalit muže není nic tak těžkého. Jenže láska chodívá vlastními cestami…

MOBA, 220 stran, 169 Kč, e-kniha

George Orwell:

Deníky II. (1940 – 1949)

Nové knihy

Druhý díl deníkového díla George Orwella odkrývá život slavného prozaika a esejisty – od německého bombardování Londýna přes poklidný poválečný pobyt na hebridském ostrově Jura až po poslední dny, které strávil v sanatoriu s diagnózou tuberkulózy. Orwell zemřel 21. ledna 1950 na těžké krvácení do plic.

Argo, přeložili Vladimír Rogalewicz, Hana Rogalewiczová, Gabriel Gössel, 416 stran, 398 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám