Hlavní obsah

Václav Neckář začal slavit Vánoce v Pardubicích

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půlnoční turné zpěváka Václava Neckáře a jeho doprovodné skupiny Bacily provázelo od vzniku samotného nápadu mnoho potíží. Původně mělo být koncertů více, ale nakonec se jejich počet smrskl z různých objektivních důvodů na tři a další byly posunuty na příští rok.

Foto: Foto PRÁVO – Petr Horník

Václav Neckář pardubické diváky svými hity potěšil.

Článek

Několik dnů před zahájením série zpěvák onemocněl a v pondělí se z prvních dvou vystoupení v Pardubicích a Plzni omluvila kvůli problémům s krční páteří Marie Rottrová, která měla být exkluzivním hostem večerů. Uzdravený Neckář ale za diváky vyrazil. Těm v ČEZ Areně v Pardubicích pak jeho bratr Jan slíbil, že jim Rottrové neúčast Václav bohatě nahradí.

Nebyl na to naštěstí sám. Od začátku jej doprovázel dětský chlapecký sbor Pueri gaudentes z Prahy a jako host přišla na pódium tři písničky zapět mladá zpěvačka Patricie s kapelou.

Václav Neckář pak spolehlivě mířil do citlivých fanouškovských míst. Přes některé hendikepy, s nimiž v posledních letech bojuje, jim nabídl sérii nejslavnějších písniček ze svého letitého repertoáru pečlivě protkanou skladbami z letošního výtečně přijatého alba Dobrý časy i několika vánočními koledami, v nichž měli důležité slovo chlapci z Pueri gaudentes.

Diváci v pardubické hale se výtečně bavili. Jakmile po nich Neckář chtěl, aby tleskali, zpívali či jej jinak podporovali, neváhali a učinili tak. Nebýt koncertu koncipovaného pro sedící, jistě by i tančili, neboť to byl večer, který markantně odkryl fakt, že v Neckářově repertoáru jsou písničky, jež patří k tomu nejlepšímu, co historie české pop-music má.

Diváci v pardubické hale se výtečně bavili. Jakmile po nich Neckář chtěl, aby tleskali, zpívali či jej jinak podporovali, neváhali a učinili tak. Nebýt koncertu koncipovaného pro sedící, jistě by i tančili, neboť to byl večer, který markantně odkryl fakt, že v Neckářově repertoáru jsou písničky, jež patří k tomu nejlepšímu, co historie české pop-music má. Půlnoční turné se zastavilo v Plzni a ve středu skončí v Tipsport Areně v Praze na Výstavišti. Představit by se už měla i uzdravená Marie Rottrová, která má v plánu zazpívat sama se skupinou Bacily tři písničky a s Neckářem pak vánoční klasiku, píseň Purpura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám