Hlavní obsah

Provozovatel Novy žádá RRTV o nový kanál nazvaný Smíchov

Společnost CET 21, která provozuje stanice skupiny Nova, zažádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o licenci na nový kanál s názvem Smíchov. O jejím udělení má rada rozhodnout na zasedání v tomto týdnu, informoval server MediaGuru.cz. ČTK informaci potvrdila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Novy Jan Andruško

Článek

Nová stanice má podle serveru vysílat celoplošně. O ochrannou známku s názvem Smíchov, jak připomíná MediaGuru.cz, si Nova požádala v letošním září spolu s dalšími názvy spjatými s pražským územím a pořady TV Nova. Do skupiny Nova patří vedle hlavního kanálu program fanda spuštěný v červenci, Nova Cinema a placené kanály Nova Sport a česká verzi hudební televize MTV.

Nový kanál plánuje v lednu spustit i konkurenční FTV Prima. Bude se jmenovat Prima Zoom a bude zaměřen na dokumenty. Česká televize chce příští rok začít vysílat dětský kanál s pracovním názvem ČT3. V polovině října začala vysílat nová TV Pětka zaměřená na českou zábavu, která se ale po odchodu investora Luboše Měkoty aktuálně zabývá refinancováním projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám