Hlavní obsah

Dylan v sukních Sophie Hunger zahraje v Praze

Novinky, rei

Do Prahy se v úterý vrací osobitá švýcarská písničkářka Sophie Hunger se čtyřmi svými spoluhráči. Představí mimo jiné písně z nového alba, na němž spolupracovala s hudebníky spojenými s hvězdami jako Red Hot Chilli Peppers či PJ Harvey. Hunger v žižkovském Paláci Akropolis nové album také pokřtí.

Foto: Profimedia.cz

Sophie Hunger

Článek

„Písně Sophie Hunger očarovaly renomovaného jazzmana Erika Truffaze natolik, že si ji jako zcela neznámou vybral jako předkapelu. Díky tomu odehrála Sophie Hunger svůj vůbec první zahraniční koncert v Praze, a když letos už jako světová hvězda plánovala turné obsahující jen metropole, trvala na tom, že mezi nimi bude i Praha,“ uvedli pořadatelé. Sophie Hunger dříve koncertovala také v Ostravě na festivalu Colours.

Melodické písně hudebnice charakterizuje střídavě rockový sound s intimními polohami pouze s akustickou kytarou. V kapele nechybí ani piano, klarinet, trumpeta a cello. Skladby harmonicky nijak zvlášť nevybočují, ale nechybí jim naléhavost ani hravost sdělení.

Kromě toho, že je Hunger zpívá v angličtině, němčině i francouzštině (její otec byl diplomat a rodina se stěhovala po Evropě), nechybí textům nápaditost a kouzlo. To by mohla dotvrzovat už jen podoba bonusové edice jejího nového CD, na němž zpívá písně Boba Dylana, Leonarda Cohena, Jacquese Brela či Marka Knopflera. Upoutávku na novou desku The Danger of Light navíc Hunger na svém webu uvodila citátem z Oscara Wilda.

I když v uplynulých letech ve světě dorostlo talentovaných písničkářek jako hub po dešti, Sophie Hunger stojí za pozornost. Do Prahy se v úterý nevrací lecjaký superstarový produkt, ale osobitá umělkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám