Hlavní obsah

Televize Šlágr začne vysílat celoplošně, hrát bude dechovku a lidovky

Hudební televize Šlágr TV bude od 19. listopadu vysílat celoplošně. Pilotní projekt umožní společnost Czech Digital Group, která provozuje také třetí zemský digitální multiplex (MUX 3). V dubnu příštího roku by měla Šlágr TV přejít do ostrého provozu. Informovala o tom Veronika Jedličková z oddělení produkce Šlágr TV.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Televize Šlágr je první televizí vysílající písničky pro diváky, kteří mají rádi lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry. Jsme přesvědčeni, že televize Šlágr si díky propojení své programové nabídky a výhod celoplošného pozemního vysílání rozšíří řady svých diváků po celé České republice," uvedl k rozšíření vysílání jednatel Šlágr TV Karel Peterka.

Czech Digital Group bude program zaměřený na lidovou hudbu, dechovky, country a teleshopping nabízet v rámci převzatého vysílání. Šlágr TV tak nepotřebuje licenci k provozování celoplošného digitálního vysílání, což potvrdila i předsedkyně Rady pro rozhlasové a vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová.

Televize provozovaná stejnojmennou společností se přeformátovala z lifestylové Stil TV, která v srpnu ukončila vysílání. V červenci Šlágr TV, která je projektem vydavatelství Česká Muzika, získala od RRTV licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím družice. Hudební televize je zároveň skrze převzaté vysílání dostupná přes kabel, kde ji v rámci programu HD nabízí UPC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám