Hlavní obsah

Sting, Springsteen či Aguilera zazpívají na benefici pro oběti hurikánu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sting, Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, Christina Aguilera i Billy Joel vystoupí v pátek večer na benefici pro oběti hurikánu Sandy. Springsteen pochází z New Jersey, což je oblast nejhůře zasažená touto přírodní katastrofou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bruce Springsteen

Článek

Benefiční koncert bude trvat hodinu a přenáší ho televize NBC. Nese název Hurricane Sandy: Coming Together.

Moderovat má Matt Lauer a vše proběhne ve studiích v budově Rockefeller Plaza. Přenos bude možné sledovat po celém světě také na internetových stránkách NBC. Protože je akce připravována hodně ve spěchu, je možné, že se přidají ještě další interpreti.

New Jersey už navštívil prezident Barack Obama, aby obhlédl škody a promluvil s místními obyvateli. Hurikán si vyžádal kolem stovky obětí, uvedla BBC.

Podobné hudební akce se konaly i po katastrofách v New Orleans a na Haiti. Megakoncert Hope for Haiti Now: A Global Benefit for Earthquake Relief proběhl 23. ledna 2010 a vynesl přes dvacet miliónů dolarů. Akci zaštítil herec George Clooney a vystoupila tam více než stovka hudebníků, například Stevie Wonder, Madonna, Bono, Coldplay, Alicia Keys, Sting, Beyoncé a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám